Sportief dagboek (16)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Het is een aloude voetbalwet. Wanneer je zelf de kansen niet benut, dan profiteert de tegenstander. Zo was het ook in de topper tussen Geinoord en koploper BFC, waarin de ploeg uit Bussum uiteindelijk met de drie punten huiswaarts keerde.

De 1-2 was extra zuur voor de Nieuwegeinse supporters omdat hun favorieten volwaardig partij hadden geboden aan de koploper en een gelijkspel zeker een juiste afspiegeling was geweest van de krachtsverhoudingen op het winderige Parkhout. Een door Dico Knevel benutte penalty bracht BFC al snel op voorspro en die 0-1 werd na rust uitgebouwd tot 0-2, opnieuw door Knevel.

Intussen had Geinoord tal van mogelijkheden onbenut gelaten om BFC-doelman Damian Ranzijn te passeren en bleek het goede spel uit de oefenperiode nog steeds getoond te kunnen worden. Maar pas vijf minuten voor tijd kwam de verdiende tegentreffer op het scorebord via invaller Ozkilit die de geblesseerd geraakte Sven Banfi was komen vervangen.

Ver in blessuretijd krijgt Daniel Kops een unieke kans op de 2-2 maar BFC-doelman Damian Ranzijn blijft ook nu weer meester van de situatie (Foto Gerard van Vliet)

Ondanks liefst vijf minuten blessuretijd kon de verdiende 2-2 niet meer geforceerd worden en moest de aanhang van de thuisclub teleurgesteld huiswaarts keren. Dat gold deze middag zeker ook voor de fans van JSV die in de uitwedstrijd tegen Loosdrecht opnieuw een grote nederlaag moesten incasseren, het werd 7-1.