Sportief dagboek (16)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat Hans onze redactie weten:

Het kalenderjaar zit er bijna op, voor de Nieuwegeinse voetballiefhebbers heeft 2017 weinig spelvreugde gebracht. Ga maar na: Geinoord en JSV beiden gedegradeerd en Vreeswijk staat op dit moment troosteloos onderaan in de derde klasse. Het zal voor coach Ronald Cornet en zijn blauwwitten een heksentoer worden om alsnog degradatie te ontlopen.

Bij Geinoord werd na het aangekondigde vertrek van hoofdcoach David Toxopeus de afgelopen week ook bekend dat dienst assistent Herman Schreurs de club aan het einde van dit lopende seizoen zal verlaten. Dit tweemanschap heeft dus slechts een korte tijd een dienstverband gehad met de Nieuwegeine club die op zoek moet naar twee nieuwe geschikte kandidaten om de technische commissie op te vullen.

Die problemen heeft het bestuur van JSV niet omdat het contract met Jan Gaasbeek intussen is verlengd. De oefenmeester die een half jaar geleden overkwam van SVL, lijkt na een stroeve start de Nieuwegeinse formatie behoorlijk in het ritme gekregen te hebben, zoals onlangs bleek in de derby tegen Geinoord. JSV speelde toen vooral in de eerste helft beter dan de opponent van Parkhout.

,,Wij zijn erg tevreden over Gaasbeek, hij past goed in het profiel van JSV, de sfeer binnen de selectie is goed en hij laat ook de jeugd inpassen,’’ zo motiveert het bestuur deze beslissing om het contract met Jan te verlengen. De competitie ligt nu tot eind januari stil, wanneer de drie Nieuwegeinse clubs weer in actie mogen komen. Voor JSV wordt dan Odysseus de tegenstander terwijl Geinoord het dan moet opnemen tegen VVZ. Hopelijk brengt 2018 wat meer succes voor de Nieuwegeinse clubs, en ook daarover zal dit dagboek weer wekelijks verslag gaan uitbrengen, tot dan dus…!

De selectie van Geinoord zal het komend seizoen niet alleen zonder hoofdcoach David Toxopeus maar ook zonder diens assistent Herman Schreurs moeten doen. (foto: Fototeam KenM)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren