Sportief dagboek (16)

Bij het laatste sportieve dagboek van 2016 kijken we terug op de resultaten die tot nu toe behaald zijn in de eerste helft van de competitie.  Erg hoopvol kunnen we niet zijn over de zaterdagselecties omdat zowel JSV als Geinoord een weinig momenteel benijdenswaardige plek op de ranglijst bekleden.

JSV (zaterdag) staat zelfs onderaan en zal alle zeilen moeten bijzetten om in de tweede helft van het seizoen rechtstreekse degradatie te ontlopen. De kloof met de directe concurrenten zoals VVZ, Aalsmeer en Geinoord is uiterst miniem zodat een serie goede resultaten meteen verandering in deze nijpende situatie kan brengen. Trainer Michael van den Berg, vorig seizoen zo succesvol, heeft zijn vertrek aangekondigd en is komend seizoen coach van SDC Putten.

Voor Geinoord staat het er niet veel beter voor dan de Nieuwegeinse rivaal JSV. Ook coach Dick Kooijman gaat vertrekken, hij heeft nog geen nieuwe club gevonden. De trainer heeft aangegeven dat hij ‘professioneel klimaat mist’ bij Geinoord zoals hij dat wel aantrof bij zijn vorige werkgever Katwijk. Maar dat is natuurlijk logisch bij een club met geheel andere ambities dan die op Parkhout waargemaakt kunnen worden. Geinoord heeft op dit moment slechts vier punten meer dan JSV.

Meer positieve geluiden van de zondagselecties. Het via de nacompetitie gepromoveerde Vreeswijk maakt in de derde klasse van West 2 een uiterst bevredigende indruk, de ploeg van trainer Ronald Cornet die intussen heeft bijgetekend, staat op een stabiele middenmoot positie en kan mogelijk zelfs een rol gaan spelen in de strijd om de periodetitels, zoals vorig seizoen het geval was. Hoofdrolspeler kan Roland Truggelaar dan zijn, de topscorer bij de blauw-witten.

Ook JSV-zondag doet van zich spreken in de vijfde klasse. Onder leiding van de ambitieuze trainer Greg Hardley is een einde gekomen aan een wat zieltogende periode en doet de ploeg nu meer om de topklasseringen, zo werd vorige week nog verdienstelijk 2-2 gespeeld tegen periodekampioen ’t Goy.  Hardley kreeg in april de Arie Terlouw-trofee vanwege zijn verdiensten voor JSV, ook als vrijwilliger. Kort na deze uitreiking overleden clubman Terlouw op 86-jarige leeftijd. Hardley heeft intussen bijgetekend, zijn werkzaamheden bij JSV zullen zelfs uitgebreid worden.Bij

Foto: De succesvolle JSV-coach Greg Hardley kreeg in april van dit jaar de Arie Terlouw-trofee vanwege zijn verdiensten voor deze club. De naamgever, erelid en oud-voorzitter reikte de prijs zelf uit maar overleed korte tijd na deze overhandiging. (foto Heutink-JSV)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk