Sportief dagboek (14)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat Hans onze redactie weten:

Het was een sfeerloos beeld op de voetbalvelden, zowel JSV als Geinoord hoefden niet in actie te komen. De duels tegen VVZ en De Bilt werden door de weergoden geboycot zodat er ook geen sprake kon zijn voor de ‘generale’ voor komende zaterdag wanneer om 17 uur op Galecop de strijd ontbrandt tussen de tweee Nieuwegeinse rivalen.

Hoe staan beide ploegen ervoor? JSV heeft zich na een povere start redelijk hersteld, al kwam de nederlaag bij IJFC natuurlijk als sportieve tegenvaller. Geinoord presteert momenteel in uitwedstrijden beter dan thuis op Parkhout, verreweg de meeste punten werden dan ook buitenhuis behaald. De uitslag is dus ongewis zoals veelal met derby’s het geval is.

Zeker is dat er veel publiek zal zijn op Galecop wanneer scheidsrechter Julio Barrales uit Amsterdam om vijf uur het beginsignaal zal geven. Voor enkele spelers die bij beide clubs speelden, is het natuurlijk een extra pikante aangelegenheid om deze derby te spelen. Aan de ene kant geldt dat onder anderen voor de broers Michel en Daan van der Valk, aan de andere kant voor Pascal Florie en Soulaiman Akani wiens meespelen vanwege een blessure overigens nog onzeker is.

Trainer David Toxopeus hult zich dan ook in stilzwijgen wanneer een prognose voor de derby aan bod komt. ,,Ik heb JSV nog niet zien spelen en heb dus geen houvast over hun huidige kracht. Ik was graag naar de uitwedstrijd tegen VVZ gaan kijken maar ook dat was zaterdag afgelast. Ik ben wel blij dat JSV zich na een mindere start hersteld heeft, dat is alleen maar goed voor het Nieuwegeinse voetbal.’’

Voetbalkenner Thijs Middelkoop, wiens verslagen wekelijks in de huis-aan-huis-bladen te vinden zijn, gelooft dat komende zaterdag de krachtsverhoudingen miniem zullen zijn. ,,Er is natuurlijk extra rivaliteit zijn doordat spelers van club zijn gewisseld en elkaar nu weer tegenkomen. Ik hoop alleen maar op een sportieve derby met een goede scheidsrechter.’’


De derby tussen JSV en Geinoord zal komende zaterdag op Galecop zeker weer de nodige emotie tussen de spelers oproepen. (foto Gerard van Vliet) 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk