Sportief dagboek (13)

Sportief dagboek (13)

Het was koud op het voetbalveld toen ik zaterdagmorgen om half negen getuige was van de wedstrijd die kleindochter Isabel met haar tegen tegen Sporting speelde. De temperatuur wees drie graden boven nul maar gelukkig was ik getuige van een spektakelstuk van de eerste orde. Toen scheidsrechter Olav Wegereef affloot, kon de jeugdige en talentvolle arbiter de cijfers 5-5 op zijn boekje noteren. De best speelster van het veld was Roella Apinsa die liefst alle doelpunten op haar naam bracht en als een soort vrouwelijke Messi over het gladde veld dartelde.

Tot vijf doelpunten kwam hij niet maar wel scoorde Daniel Kops enkele uren later drie keer met zijn team Breukelen in de bekerwedstrijd tegen JSV. De voormalige spits van Genoord kon zich dus naar hartelust uitleven op sportpark Galecop waar Soulemai Akani van de thuisclub slechts de eretreffer op zijn naam kon brengen via een benutte strafschop. FC Breukelen dat een klasse hoger speelt dan de Nieuwegeinse formatie, schakelde eerder Geinoord al uit in de bekerstrijd.

Na het bekergebeuren gaat de aandacht van de Nieuwegeinse voetbalfans nu weer uit naar het competitiegebeuren. Komende zaterdag ontvangt JSV het gedegradeerde SVL en zal tegen deze Langbroekse opponent gaan proberen om de negatieve reeks van nederlagen af te breken. Gelet op het goede spel in de laatste competitiestrijd tegen koploper Zuidvogels achten we de kans groot dat op Galecop komende zaterdag een verrassende uitslag uit de bus zal komen. De komende duels tegen Roda (uit) en Woudenberg (thuis) zouden bovendien wel enige perspectief op een betere klassering op de ranglijst kunnen brengen waar JSV nu nog steeds laatste staat.

En dan Geinoord, dat na de sportieve kater in Soest het thuisduel tegen Zwaluwen ’30 uit Hoorn zou kunnen gebruiken op het zelfvertrouwen terug te krijgen. De ploeg van coach Dick Kooijman speelde in een doordeweekse oefenwedstrijd met 2-2 gelijk tegen IJFC. De ploeg moet het in het resterende deel van de eerst seizoenhelft nog opnemen tegen Zwaluwen (thuis), Zuidvogels (uit) en DTS (thuis). Geen gemakkelijk programma maar in deze afdeling kan iedereen van iedereen winnen, dus het wordt afweken wat de komende weken zal brengen voordat de winterpauze aanvangt….

danielkopsfcbreukelen

Foto: Daniel Kops, de spits van FC Breukelen (hier met ballenjongen Yassin) scoorde drie keer tegen JSV. Door deze goals van de ex-Geinoorder bekert zijn ploeg verder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren