Sportief dagboek (10)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat Hans onze redactie weten:

Geen zaterdag om met veel voetbalvreugde op terug te kijken, want Geinoord verloor voorlopig de aansluiting met de subtop door thuis met 2-4 van rivaal Almere te verliezen. Ook JSV verzuimde om afstand te nemen tegen Roda en speelde op Galecop met 2-2 gelijk. En ook Vreeswijk kon het zondagmiddag niet bolwerken tegen Zwaluwen Utrecht, verloor met slechts 2-3 maar dat was beduidend beter dan de monsternederlaag van vorige week. Dus toch een beetje sportieve revanche.

Met spanning werd uitgekeken naar thuisduel van Geinoord tegen Almere want nu moest blijken of de ploeg van David Toxopeus nu al zou meedoen om de bovenste plaatsen, met de uitwedstrijd tegen koploper Victoria over twee weken voor de boeg. Maar op Parkhout stond het al snel 0-2 tegen het scherper begonnen Almere maar treffer van Dean en Mick Brookman brachten voor rust de score nog in evenwicht. In de tweede helft kon die opgaande lijn niet voortgezet worden en uiteindelijk werd het 2-4 voor de gasten waarbij Geinoord de pech had dat een zuiver ogende goal van invaller Dimitri Djollo (eindelijk weer van de partij na zijn spierblessure, maar nog niet helemaal fit) geen genade vond in de ogen van de arbitrage.

,,Volgens vriend en vijand was het geen buitenspel, maar er werd gevlagd en de scheidsrechter nam dat signaal over,’’ aldus een teleurgestelde trainer Toxopeus die vooral ontgoochgeld was over het aantal tegengoal die te gemakkelijk tot stand kwamen. ,,To nu toe hadden we pas vijf tegentreffers en daarom was het jammer dat we deze middag defensief kwetsbaar waren.’’

JSV-trainer Jan Gaasbeek kon na afloop van het duel tegen Roda wel leven met het resultaat. ,,Het werd uiteindelijk 2-2 maar in de slotfase kregen beide ploegen kansen op de overwinning. Het was een open wedstrijd waarbij we twee keer goed terugkwamen van een achterstand via doelpunten van Bjorn van der Horst en Sven Banfi. Dus over de mentale instelling van mijn ploeg had ik geen klagen op deze middag.’’

JSV oefent overigens komende donderdag tegen Delta Sports vanwege het vrije weekeinde, voor Geinoord staat volgende week dinsdag op Parkhout de bekerwedstrijd tegen Woudenberg op het programma. De ploeg is in die volgende bekerronde gekomen via een knappe zege op hoofdklasser Huizen.

Heel Geinoord protesteert bij de arbitrage nadat een treffer van invaller Dimitri Djollo wegens omstreden buitenspel is afgekeurd tegen Almere. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk