Sportief dagboek (10)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Een zaterdag zonder competitievoetbal, dat geeft toch minder stress dan anders. Zo moest JSV proberen de negatieve spiraal van vijf achtereenvolgende nederlagen doorbreken tegen het lager geklasseerde Zeist. Dat lukte, de Nieuwgeiners wonnen het bekerduel via twee door Tamer Ugur benutte strafschoppen met 2-1 zodat de komende streekderby uit tegen Montfoort met wat meer zelfvertrouwen tegemoet gezien mag worden door trainer Michael van der Berg en zijn manschappen.

Geinoord moest wel tegen een hoger geklasseerde tegenstander, namelijk Breukelen tegen wie vorig seizoen op het niveau van de eerste klasse nog tegen elkaar werd gespeeld. De ploeg van coach Dick Kooijman leed een regelmatige 2-0-nederlaag waarbij oud-Geinoorder Daniel Kops de openingstreffer voor zijn rekening nam. Via Dave Hensbergen werd het na rust nog 2-0 en op die zege van de thuisclub viel niets af te dingen.

Bij Geinoord ontbraken twee aanvallers: Dimitri Djollo wegens werkzaamheden en Robert Maat die opnieuw geblesseerd is geraakt. Opmerkelijk was het debuut van de pas 15-jarige Avi Brandsma (broer van Chanan) in het team van Geinoord, een speler van wie de club in de nabije toekomst nog grote verwachtingen heeft. Komende zaterdag komt AFC op bezoek in Parkhout. De traditionele Amsterdamse formatie maakte niet zo lang geleden korte metten met JSV door op Galecop met liefst 2-6 te winnen, dus Geinoord komt komende zaterdag ongetwijfeld voor hete vuren te staan.

Zelf was ik zaterdagmorgen weer eens actief als scheidsrechter bij de jeugdwedstrijd tussen Delta Sports onder elf en de leeftijdgenoten van FC Driebergen, de club waar Cherry Plantinga nog als trainer heeft gefungeerd. In een sportief partijtje werd het 5-3 voor de thuisclub en na afloop mocht ook mijn neefje (op bezoek uit Wales ook nog een penalty nemen. Hij schoot feilloos raak hetgeen geen wonder is, hij is supporter van Swansea en Manchester City.

geinoordfcbreukelen

Avi Brandsma (15) debuteerde bij Geinoord en veroorzaakt hier onrust in de defensie van FC Breukelen waarbij scheidsrechter De Haan orde op zaken stelt (foto-Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren