Sportief dagboek (1)

Het nieuwe voetbalseizoen is formeel begonnen. Ook voor de Nieuwegeinse fans was de eerste bekerronde het startsein voor de naderende competitie die begin september een aanvang neemt. Zowel Geinoord als JSV hebben een wisselende oefencampagne achter de rug, waaraan geen al te optimistische perspectieven verbonden mogen worden.

Ook de eerste bekerronde bevestigde dat beeld: Geinoord verloor thuis met 1-4 van Nieuw Utrecht terwijl JSV het op Galecop met 1-3 moest afleggen tegen DHSC, de club uit Utrecht die zich tijdens de ‘transferperiode’ zo opvallend geroerd heeft en met een enorm versterkte selectie aan het nieuwe seizoen mag beginnen. Drie spelbepalende Geinoord-spelers zijn aan de Utrechtse formatie toegevoegd en dat zal voor beide clubs merkbaar zijn.

Zelf heb ik nog geen enkele wedstrijd gezien in de voorbereiding, de Olympische Spelen hebben veel aandacht opgeeist. Zoals Nieuwegein veel interesse had in deb prestaties van beachvolleyballer Robert Meeuwsen, zo hadden mijn dorpsgenoten de mond vol over de prestaties van volleybalster Robin de Kruijf die haar helejeugd in Schalkwijk heeft doorgebracht.

Ook wielrenner Jan Willem van Schip die ook vaak furore maakte in de jeugdronde van Nieuwegein, mocht deelnemen aan de Spelen maar zijn inbreng was beduidend korter dan die van Robin de Kruijf die uiteindelijk vierde werd met haar team. Maar nu de Spelen vrijwel achter de rug zijn, gaan we onze focus weer helemaal richten op de prestaties van JSV, Geinoord en ook Vreeswijk, de club die na de verrassende promotie is ingedeeld in een poule met tal van onbekende tegenstanders.

geinoordtegennieuwutrecht

FOTO:

Geinoord loopt het veld op voor de aftrap tegen Nieuw Utrecht, het bekerduel zou met 1-4 verloren gaan voor de Nieuwegeiners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk