SportId Nieuwegein organiseert wandelingen voor een betere gezondheid

Nieuwegein doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. SportId Nieuwegein nodigt patiënten uit om vanaf half april wekelijks te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/sportidnieuwegein.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Op maandag 9 april, om 19.30 uur organiseert SportID Nieuwegein in samenwerking met de vier Gezondheidscentra (de Roerdomp, de Schans, Zorgplein-Zuid, EMC) een informatieavond over de diabetes challenge in Bibliotheek Stadscentrum de tweede verdieping. Iedereen die interesse heeft is welkom.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim € 9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Indien u meer informatie wenst over naam challenge, of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met Julia van Weelden, buurtsportcoach SportID Nieuwegein via j.vanweelden@merwestein.nl of via 030-6004267. U kunt ook altijd contact opnemen met uw praktijk ondersteuner/diabetesverpleegkundige.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren