Katern

Sporters De Mix/BSP Holland naar WK jiu-jitsu in Abu Dhabi

Zes jiu-jitsuka’s van De Mix/BSP Holland uit Nieuwegein worden door de Judo Bond Nederland uitgezonden naar het Wereldkampioenschap jiu-jitsu in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Het Wereldkampioenschap vind de komende twee weken plaats.

Vrijdag 28 oktober vertrekken Romée Roussey -21 jaar -57 kg en Tanisha Baar -21 jaar -63 kg Ze zullen hun wedstrijden spelen op maandag 31 oktober. Kansen zijn er volop. Romée is de regerend Wereldkampioen in deze categorie, maar ook Tanisha die vorig jaar 5e werd op het WK en de huidige nummer drie van Europa is maakt kans op eremetaal.

Géneviève Schouten en Milou van Rijn beide uitkomen bij de volwassenen respectievelijk -57 en -63 kg vliegen dinsdag naar Abu Dhabi. Milou komt na ruim een jaar weer in actie op een titeltoernooi nadat haar studie even voorrang kreeg. Bondscoach Barry van Bommel:Haar kansen?? Tja een top 5 klassering moet mogelijk zijn. De concurrentie is groot in deze categorie.’

Géneviève komt als laatste in actie en wel op zaterdag 5 november. Géneviève staat nummer 4 op de Wereldranglijst, dus een medaille is zeker reëel. Natuurlijk moet alles op zo’n dag wel mee zitten.

Duo
Het duo Jari van Bommel met Sem van Schaik vliegen tegelijk met Milou en Géneviève naar Abu Dhabi. Zij komen dus uit in het onderdeel duo bij de heren onder de 18 jaar. Na een 3e plaats op het afgelopen E.K. zou een medaille op dit mondiale podium een mooie afsluiter zijn van dit jaar.

Medaille kansen zijn er dus volop volgens trainer Barry van Bommel die dit keer niet met zijn pupillen mee reist. Als clubcoach wordt de reis en het verblijf niet betaald en moet dus uit eigen middelen komen. Daarnaast moeten de atleten ook een stevige bijdrage voldoen. Dus sponsors zijn welkom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk