Katern

Sporters Aquarijn mee naar Europese Kampioenschappen schoonspringen

Van 10 tot en met 16 mei worden in Hongarije de Europese Kampioenschappen schoonspringen gehouden. De ploeg zal op 7 mei afreizen naar Budapest. Vanuit Aquarijn schoonspringen zijn er twee sporters die deel uit maken van TeamNL. Nog niet eerder leverde Aquarijn schoonspringen twee sporters aan TeamNL, een unicum! In de afgelopen jaren waren Bianca Bán, Ramon de Meijer en Daphne Wils al actief op dit topniveau voor Aquarijn.

Voor Daphne Wils, inmiddels 22 jaar, wordt dit haar derde EK. Als 8-jarige begon ze bij Angelique en Sabine de Vroome en groeide onder leiding van Nancy Roza door naar de absolute top bij de jeugd. Inmiddels studeert en springt ze voor de universiteit van Hawaii, Amerika. In Nederland traint ze bij Senior bondscoach Edwin Jongejans. Daphne zal op de EK deelnemen aan de 1 mtr op 11 mei en aan de 3 mtr op 15 mei. Daphne heeft een goede kans om op beide onderdelen een finaleplaats te behalen.

Voor Oona Abbema, net 19 jaar, wordt dit haar eerste EK. Oona maakte op 16-jarige leeftijd de overstap van het turnen naar het schoonspringen. Na een vliegende start onder leiding van Angelique en Sabine de Vroome, traint ze nu in Coronatijd volledig mee bij TeamNL in Eindhoven onder leiding van junior coach Ramon de Meijer. Oona zal op het EK deelnemen aan de 1 meter op 11 mei. Voor Oona wordt dit EK vooral als een leermoment gezien, op weg naar een mooie carrière in het schoonspringen de komende jaren.

Ramon de Meijer, oud-springer van Aquarijn zal als coach meegaan naar dit EK. Nancy Roza, oud-springer van Aquarijn, zal als teammanager meegaan met de ploeg. Voor Aquarijn schoonspringen een bijzonder Europees Kampioenschap om naar uit te kijken.

Op de foto: Ramon de Meijer, Oona Abbema en Daphne Wils

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk