Katern

Sport ID Nieuwegein start nieuwe 55+ activiteiten

Vanaf dinsdag 6 oktober zal in samenwerking met Handbal Verenging Nieuwegein (HVN) en fysiotherapeut Ron van Leeuwen gestart worden met ‘Bewegen met bal’ en ‘Fitnezz4all’. Dit laagdrempelige sportaanbod zal plaats vinden in de wijk Galecop en is speciaal gericht op 55-plussers. Kijk voor meer informatie op de website van SportID Nieuwegein.

Bij Bewegen met bal wordt gedribbeld, overgegooid en worden andere oefeningen uitgevoerd op een rustig tempo. Deze activiteit is daardoor geschikt voor 55-plussers en/of mensen die lastig bewegen. Elke dinsdagmiddag van 15.00-16.00 uur vindt deze activiteit plaats in Sporthal Galecop onder begeleiding van een trainer van Handbal Vereniging Nieuwegein. Achteraf is genoeg tijd voor een lekkere kop koffie/thee.

In het fitnessstraatje tegenover winkelcentrum Galecop wordt voor ouderen elke week Fitnezz4all georganiseerd. Deze activiteit voor ouderen vindt plaats op dinsdagmiddag van 15.00-16.00 uur. Onder begeleiding van fysiotherapeut Ron van Leeuwen ligt tijdens deze activiteit de nadruk niet zozeer op kracht, maar op bewegingsoefeningen. Een gesprek voeren en bewegen gaat hier perfect samen waardoor het zowel goed is voor de gezondheid, als de sociale contacten.

Sporten door middel van activiteiten als Bewegen met bal of Fitnezz4all is gezond, ook op latere leeftijd. De lichamelijke beweging en gezondere leefstijl zal leiden tot een betere gezondheid en een grotere fitheid. Balans, mobiliteit en coördinatie blijven op peil waardoor valongelukken voorkomen kunnen worden en men langer zelfstandig kan zijn. Daarnaast is sporten voor ouderen van grote sociale waarde in het kader van eenzaamheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk