Katern

Sport- en Evenementencomplex Merwestein is rookvrij

Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein is vanaf donderdag 28 maart 2019 rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door in en om ons sportcomplex. Daarom vraagt Merwestein aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Merwestein kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij Sport- en Evenementencomplex Merwestein?
Iedereen is en blijft welkom in en om ons sportcomplex, ook rokers! Wel vraagt Merwestein rokers om buiten het pand en in de gecreëerde rokersruimte te roken. De entree en plekken langs ons pand zijn rookvrij.

Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. Geoffrey van der Boom van Merwestein: ‘We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.’

One thought on “Sport- en Evenementencomplex Merwestein is rookvrij

  1. jan willems

    een mooi plan, maar kijk eens even hoeveel sigarettenpeuken er voor het hele pand liggen. honderden……

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren