Sponsorloop Margrietschool Noord

De leerlingenraad van de Prinses Margrietschool, locatie Noord, organiseerde woensdag 15 juni een geslaagde sponsorloop. Met de opbrengst steunen de kinderen Stichting Dierenlot en wordt nieuw spelmateriaal voor het plein aangeschaft.

Om 11.00 uur stonden alle kinderen startklaar om rondjes om de school te lopen. Aangemoedigd door ouders en familie liepen de kinderen een half uur voor het goede doel. De organisatie lag geheel in handen van de leerlingenraad. Zij namen een besluit over de bestemming van de opbrengst en maakten posters en brieven om de sponsorloop onder de aandacht te brengen. Sommige kinderen waren zo enthousiast, dat ze enkele winkeliers van het Muntplein vroegen om een potje neer te zetten waar klanten wisselgeld in konden doen. Die spontane actie en medewerking leidde al tot een opbrengst vooraf van maar liefst € 105,-

Medewerkers van ‘Stichting Dierenlot’ kwamen met een dierenambulance op school. Ze vertelden over het werk van de Stichting en de leerlingen mochten de dierenambulance bekijken. Zo weten ze waar een deel van de opbrengst naar toe gaat.

Margrietschool Zuid heeft ook een leerlingenraad, die hetzelfde initiatief heeft genomen. Daar wordt donderdagmiddag 23 juni een sponsorloop georganiseerd voor o.a. het Rode Kruis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk