Sponsoractie Koningin Julianaschool

Op de Koningin Julianaschool is een sponsoractie gehouden om hulp te bieden aan de vluchtelingen. De actie heeft maar liefst € 3.700,- opgeleverd! Het idee voor de actie ontstond bij een aantal bovenbouwleerlingen. De actualiteiten uit het nieuws rondom de vluchtelingenproblematiek maakte veel los bij hen. Het was vanuit de kinderen een veel besproken onderwerp tijdens het kringgesprek. Een hulpvaardigheidsgevoel kwam op: wat kunnen wij doen om de vluchtelingen te helpen ?

Zo ontstond het idee voor een spelletjes-sponsormiddag. Eens een keer geen sponsorloop maar vanuit de leerlingen het idee om zoiets naars als vluchtelingenhulp te “verenigen” met de gezelligheid van een spelletjesmiddag. Het doel werd bereikt; met een aangename spelletjesmiddag werd een waanzinnig hoog bedrag opgehaald om het zeer onaangename leed van de vluchtelingen enigszins te verzachten.

Het opgehaalde bedrag werd verdeeld over 2 stichtingen die zich bekommeren om het leed van (boot)vluchtelingen. De helft van het sponsorgeld werd in ontvangst genomen door Stefan van Eijk. Hij gaat vanuit de stichting bootvluchteling komende week naar Athene om daar vluchtelingen te helpen. Door middel van een powerpoint presentatie liet Stefan zien wat er met het geld van de leerlingen gedaan gaat worden. Zo werd het écht zichtbaar waaraan de kanjers van de Koningin Julianaschool aan bijgedragen hebben.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren