Spoken Word en zang in de tuin van Reinaerde Wijkersloot

Vrijdag 31 juli jl. was de concertreeks van Stichting de Baten op tournee in de wijk Wijkersloot. Op alweer een bloedhete middag traden in de tuin van Reinaerde Wijkersloot het ‘Spoken Word duo IJzersterk’ op met hun bijzondere en pakkende woordkunsten en gaf muzikant Stijn Grul een concert.

In de Spoken Word performance van IJzersterk, bestaande uit de dames Serena en Ayşe Nur, ging het over gemis en liefde. Ze opende het concert in de tuin van Wijkersloot en sloten het concert ook af. Spoken word is poëzie op ritme waarin met woorden wordt gespeeld en gevormd tot er een gedicht ontstaat. IJzersterk geeft af en toe ook een masterclass spoken word aan jongeren in Nieuwegein.

Tussen hun optreden in trad Stijn Grul, ook Nieuwegeins talent, op. Stijn is zanger, gitarist en conservatoriumstudent en treedt op met verschillende bands, waaronder zijn eigen band Valentino. Nu zong hij, samen met backing vocal Sara, enkele van zijn nummers en een paar nummers van andere Nederlandse bands zoals Blof en Guus Meeuwis en dat beviel de toeschouwers zeer goed: er werd flink meegezongen.

Het publiek bestond uit begeleiders en bewoners van Reinaerde Wijkersloot; dit zijn jong volwassenen van 16 tot 25 jaar met een lichamelijke beperking en/of een ontwikkelingsachterstand. Het concert is mogelijk gemaakt door Stichting de Baten. Omdat hun geplande festival vanwege corona niet door kon gaan, is er gekozen voor een reeks kleinschalige concertjes in de binnentuin van Batau en op locatie op plekken waar mensen wonen die nu moeilijker naar buiten kunnen.

Foto’s: Angela Huizer

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren