Spinvis op jubilerende Geinbeat Festival

Op zaterdag 13 juli vindt de 25ste editie van het Geinbeat Festival plaats. Dit is een mooie mijlpaal in de geschiedenis van het festival, die ook veel verschillende locaties heeft gekend. Zo heeft het festival lange tijd plaatsgevonden op de vertrouwde plek: Park Oudegein. Helaas kon het festival daar niet meer plaatsvinden waardoor de organisatie op zoek moest naar een alternatief.

Na rondwervingen door Nieuwegein zoals bij Fort Vreeswijk, de oude Kom, Cityplaza en uiteindelijk toch weer terug naar het gras: op de Middengaarde in Galecop aan de Galecopperzoom. Op zowel Fort Vreeswijk als de oude Kom is het festival maar één keer geweest. Op beide locaties zijn het mooie edities geweest, met goede artiesten. Ook op de locatie van Cityplaza is het festival een aantal jaren succesvol losgebarsten.

Na acht jaar kwam het Geinbeat festival weer terug op het gras. In 2018 streek het festival neer op de Middengaarde. Terug naar het gevoel van grassprieten onder je voeten. Zoveel lijkt er niet verandert in deze jaren: kijk maar naar de foto’s en zoek de verschillen! Gras en mensen die allemaal genieten!

Net zoals de voorgaande jaren zullen de organisatoren van AkoestiCafé weer de programmering van het tweede, akoestische podium voor hun rekening nemen, waardoor er een gevarieerd programma ontstaat.

Het toonaangevende Nieuwegeinse popfestival meldt met trots dat Spinvis met zijn band de hoofdact van de middag wordt. De populaire, en misschien wel bekendste Nieuwegeiner, zal op Geinbeat zijn prachtige, poëtische liedjes ten gehore. Verder zullen in de middag de winnaar van de Utrechtse Popprijs, VALENTINO (met Nieuwegeiner Stijn Grul), en de winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein, A Beautiful Lie, optreden. Op het Geinbeat podium staan later op de dag onder anderen bluesrock duo Money and the Man, electro-pop formatie The Cinema Escape (met oud-Birth of Joy frontman), en de Utrechtse dreampop/synthpop band INU INU. Optredens van Blackbox Red en Impulsix maken het programma van het Geinbeat podium compleet. Afwisselend zullen mooie en sprankelende optredens plaatsvinden op het AkoestiCafé podium.

Informatie over Geinbeat 2019
Geinbeat 2019 zal plaatsvinden op zaterdag 13 juli en is gratis toegankelijk. Geinbeat 2019 wordt net als vorig jaar gehouden op De Middengaarde (Galecopperzoom, Nieuwegein). Deze locatie is prima bereikbaar met het OV (bus 77), de fiets of auto (gratis parkeren).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren