Spinselmot duikt weer op

In grote delen van Nieuwegein laat de spinselmot zich weer zien. Het is een rups die nuttig is als voedsel voor de jonge vogels. De rups groeit uit als een mooie witte vlinder met zwarte puntjes.

De rupsen leven alleen maar op bepaalde struiken zoals de wilg, de lijsterbes, de meidoorn, sleedoorn, vogelkers en kardinaalsmuts. De spinsels (een soort spinnenwebben) komen elk jaar op deze struiken terug. Een spinselmot lijkt veel op de eikenprocessierups en wordt daarmee vaak verward. De spinselmot is echter geheel ongevaarlijk en heeft ook geen venijnige brandharen. Na verloop van tijd verdwijnen ze weer vanzelf. Ze worden niet bestreden omdat ze verder geen schade toebrengen aan de mens of de bomen en struiken. De betreffende bomen en struiken zijn ook niet ziek en zijn na twee maanden weer groen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren