Spinnen bezoek op de Prinses Margrietschool

Kinderen uit groep drie van de Prinses Margrietschool in Batau zuid hebben deze week veel geleerd over spinnen. Op donderdag 3 november kwam een medewerker van dierenpark Amersfoort alles vertellen over deze indrukwekkende dieren. Hij kwam niet alleen want hij had ook nog enkele echte vogelspinnen bij zich!

Voordat de medewerker van de dierentuin, de heer Ronnie Joha, naar school kwam hadden de leerlingen zich al verdiept in deze, voor veel kinderen, enge dieren. Om de kinderen te laten wennen aan de spin had hij ook een omhulsel meegenomen van een vogelspin die ze mochten vasthouden.

De juf: ‘Spinnen vervellen regelmatig. Zo een omhulsel die ze dan achterlaten lijkt dan net een echte spin. Eerst mochten de kinderen het omhulsel van een vogelspin vasthouden. Daarna werd een echte vogelspin op de tafel gezet en mochten de kinderen een voor een langskomen. De spin werd dan voorzichtig op de handen van de kinderen gezet. Het was spannend, maar heel veel kinderen durfden het toch! De hele middag werd er gepraat over hun ervaring die ze allemaal toch wel best spannend vonden.’

vogelspin

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk