Spinaziesoep van wilde spinazie

Voor ongeveer 2 liter soep nodig:

2 grote bossen wilde spinazie
3 teentjes knoflook fijn gehakt
2 grote uien in blokjes
4 gekookte eieren
1 eetlepel ras el hanout
2 liter rundvlees bouillon
2 rode paprika’s
200 ml Griekse of Turkse dikke yoghurt
sap van 2 limoenen
1 Spaanse peper fijn gehakt
olijfolie
vers gemalen zware peper
5 blaadjes munt

In een pan de olijfolie verwarmen en daarin de knoflook en Spaanse peper smoren, niet bruin laten worden, daarbij de uien en de ras el hanout met de fijngehakte wilde spinazie (inclusief de stelen)

Ongeveer 10 minuten stoven
Ondertussen de paprika’s in stukjes snijden en de eieren hakken en de bouillon opzetten.

De gestoofde spinazie met aanhangend vocht in een blender pureren samen met de yoghurt, de limoensap, zwarte peper de eieren en de munt.

De spinazie puree bij de rundvlees bouillon, paprika erbij opwarmen en klaar!

Heerlijk met vers gebakken ciabatta of bruschetta met tomaten.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk