Sperziebonen-spaghetti

Die standaard “Spaghetti met tomatensaus” ook wel eens een beetje zat? Dan is dit recept met sperziebonen een welkome afwisseling. En nog echt heel lekker ook.

Voor 4 personen:
300 g spaghetti (volkoren)
400 g sperziebonen
olijfolie
1 ui
½ courgette
2 Roma tomaten
3 zongedroogde tomaten (op olie)
½ potje Tomatenpesto (of Olijven tapenade) à 130 gr
1 of 2 bollen Mozarella
Zout en peper
verse basilicum

Extra: vergiet; koekenpan

Pel en snipper de ui.
Was de courgette en snij deze in blokjes.
Was de tomaten en snij ze in blokjes.
Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Snij de Mozarella in blokjes.
Pluk de blaadjes van de basilicumtakjes en snipper ze eventueel.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar.
Giet de boontjes af.
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de spaghetti in 9 minuten beetgaar.
Spoel de spaghetti af en laat in een vergiet uitlekken.
Verhit wat olijfolie in de koekenpan en fruit de ui en de courgette goudbruin.
Voeg de sperziebonen en de tomatenblokjes toe en warm even door.
Schep de groenten, de zongedroogde tomaatjes en de pesto of tapenade door de spaghetti.
Warm alles even goed door (magnetron) en maak op smaak met peper en zout.
Schep als laatste de Mozarella door de spaghetti.
Breng de spaghetti over in een leuke schaal en bestrooi met de hele of gesnipperde basilicumblaadjes.
Serveer een frisse salade bij dit gerecht, bestrooid met kleine reepjes zongedroogde tomaat en pijnboompitten.

Tip
Geen sperziebonen maar toevallig wel verse snijbonen in huis? Daar kan het ook mee. Snij de snijbonen in niet te dunne schuine reepjes.

Opmerking
Vervang de verse sperziebonen liever niet door blikbonen. De bite van het gerecht wordt dan echt anders omdat blikbonen minder stevig zijn. Diepvriessperziebonen kan eventueel wel.

Weetje
Oorspronkelijk komt de sperzieboon uit Zuid-Amerika. De naam is afgeleid van “aspergieboon”. Ze werden namelijk, net als asperges, met gesmolten boter en nootmuskaat gegeten. Sperziebonen worden ook wel Slabonen en Prinsessenbonen genoemd. De volgroeide zaden van de sperzieboon kennen we als witte bonen.

Vegetarisch hoofdgerecht
Tijd ca. 20 minuten
Bron: www.ah.nl (bewerkt)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk