Speelgoedbank

Steeds meer mensen moeten rond komen van een klein budget. In Nieuwegein is daarom een Speelgoedbank opgericht. Bij de Speelgoedbank kunnen ouders uit heel regio Utrecht die weinig te besteden hebben, één keer per maand terecht voor leuk speelgoed voor hun kinderen. Bovendien krijgt speelgoed dat anders weggegooit zou worden, of jaren lang verstopt ligt op zolder, hierdoor een tweede leven.

Op vertoon van een U-pas van de kinderen of een doorverwijzing van maatschappelijk werk, Leger des heils, Vitras, de huisarts, of schuldsanering kunnen ouders elke maandagavond (met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen) van 18.30 – 20.00 uur terecht bij de Speelgoedbank. Ook opa’s en oma’s met een U-pas zijn van harte welkom.

Saskia en Maureen van de Speelgoedbank ‘Ook al is speelgoed geen eerste levensbehoefte, voor de ontwikkeling van kinderen is speelgoed heel belangrijk. Ieder kind heeft recht op speelgoed, ongeacht de financiële situatie van de ouders.’

De dure dagen van Sinterklaas en Kerst komen er weer aan, daarom organiseert de Speelgoedbank op 26 november 2012 net als vorig jaar weer een speciale Sinterklaasavond voor deze doelgroep. Op vertoon van doorverwijzing of U-pas, kunt u zonder uw kinderen op 26 november vanaf 18.00 – 20.30 uur vijf sinterklaascadeautjes (waaronder één nieuwe) per kind komen afhalen bij de Speelgoedbank. De cadeautjes worden ingepakt zodat elk kind toch nog leuke cadeautjes krijgt van de Sint.

Sportschool de Mix ondersteunt Speelgoedbank Nieuwegein met een leuke actie. Iedereen die één stuks nieuw, mooi speelgoed inleverd bij de Mix, mag een week gratis sporten (dit tot maximaal één maand). De Speelgoedbank is gevestigd aan het Kerkveld 63 a in Jutphaas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk