Spannende week

Volgende week, maandag de 17e, valt er een besluit over het Binnenstadplan. Eerst dinsdag (en woensdag-)avond de commissie Binnenstad. Daarin het debat over de laatste punten ter verbetering van het plan. De fractie van de Partij van de Arbeid is nog niet tevreden over de voorliggende plannen. Zie mijn stukkie op 5 januari.

Ook wordt een burgerinitiatief van Chris Ytsma, die kennelijk ook in 2005 de dorpsnar wil spelen, zal worden behandeld. Verfoeilijk, dat hij het door de PvdA voorgestelde burgerinitiatief telkens weer zo misbruikt en de gemeenschap van Nieuwegein zo op kosten jaagt met zijn onnoemelijke hoeveelheid bezwaren tegen alles wat los en vast zit. (Chris leest dit vast, want hij is fan van mijn log, ik zie graag je reactie via mijn mail).

Maar ja, dat gedoe leidt maar af van de eigenlijke discussie. Niet alleen Chris maakt overigens aanspraak op de titel dorpsnar van het jaar. Ook Leefbaar Nieuwegein en ONS maken er een potje van. Die hebben echt wat uit te leggen aan de Nieuwegeieners. Hun collegeprogramma wordt uitgevoerd, maar nu schreeuwen ze in de gemeenteraad als een mager speenvarken. Ze zijn tegen de plannen voor de Binnenstad, maar zijn zelf de veroorzaker van het dure plan wat er nu ligt.

Maar ook dat leidt af. Het gaat er komende week om, of er voor de Nieuwegeinse jongeren een poppodium komt (en als het in de Binnenstad niet lukt, dan in Vreeswijk), of er een theater komt waar de echte goede producties kunnen komen, of de toevoerwegen niet te lawaaiig zijn en teveel stank veroorzaken, of het busstation eindelijk eens een knap aanzien krijgt. De PvdA wil een goed plan, waar de Nieuwegeiner wat aan heeft en niet alleen een Cório-walhalla.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk