SpaceBuzz van astronaut André Kuipers doet Nieuwegein aan

SpaceBuzz, ‘s werelds eerste levensechte virtual reality raket, tourt naar scholen in heel Nederland! De SpaceBuzz raket doet komende periode meer dan 300 basisscholen aan en lanceert 15.000 leerlingen uit groep 7 de ruimte in! Ook Nieuwegein doet hij aan. Het programma word 8 juli aanstaande gelanceerd bij de Beatrixschool aan de Bendienlaan in Nieuwegein.

unieke 4D-ervaring
In een unieke 4D-ervaring met virtual reality ervaren de leerlingen zelf vanuit de ruimte hoe ongelooflijk mooi, maar ook kwetsbaar onze aarde is. De SpaceBuzz missie is om kinderen wereldwijd de aarde door de ogen van een astronaut te laten zien en hen zo te inspireren om ambassadeurs van onze prachtige planeet te worden.

André Kuipers
Mede-initiatiefnemer en ambassadeur van SpaceBuzz – André Kuipers: “Het uitzicht vanuit de ruimte op onze prachtige planeet leert ons veel over hoe we met onze aarde omgaan. Het liefst zou ik iedereen meenemen op ruimtereis om dat met eigen ogen te zien, maar dat gaat helaas niet. Daarom is dit een schitterende manier om met gebruik van de nieuwste technologie de indrukwekkende ervaring van astronauten te delen met kinderen op onze planeet.”

Nieuwste technologieën 
Het bezoek van de SpaceBuzz aan scholen is onderdeel van een lespakket dat de thema’s ruimtevaart, STEM en de aarde combineert met de ontwikkeling van belangrijke 21e eeuwse vaardigheden. Het lesprogramma is ontwikkeld door een bijzonder team van astronauten, educatiedeskundigen en virtual reality-experts, waarbij de nieuwste technologieën worden ingezet voor educatieve doeleinden. De leeropbrengsten van het programma en de virtual reality-ervaring worden gedurende het programma wetenschappelijk getoetst door het team van Prof. Dr. Max Louwerse, professor Artificiële Intelligentie en Cognitieve Psychologie van de Universiteit Tilburg.

Tweede raket in de maak
Het SpaceBuzz programma is zowel in Nederland als in het buitenland positief ontvangen. In Nederland is er inmiddels een wachtlijst tot halverwege 2022. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een tweede raketvoertuig, zodat er nog meer scholen kunnen worden bereikt. In het buitenland wordt SpaceBuzz ondersteund door collega-astronauten van Kuipers, de wereldwijde ruimtevaartindustrie, het International Astronautical Congress en partijen als National Geographic, Netherlands Space Office, de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA en de Amerikaanse Challenger Learning Centers om SpaceBuzz naar kinderen over de hele wereld te brengen.

Over SpaceBuzz
SpaceBuzz is een educatieve non-profit stichting met een wereldwijde missie: miljoenen kinderen inspireren om ambassadeur van de aarde te worden. Het programma is gebaseerd op het unieke perspectief van astronauten en is gratis voor kinderen en scholen. Partners zijn: ESA, NSO, MediaMonks, WWF, National Geographic, Deloitte en Bencis. André Kuipers is als adviseur en ambassadeur nauw betrokken bij de ontwikkeling van het programma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk