SP wil beroepsonderwijs moeilijk lerenden op ROC behouden

SP-raadslid Annie van den Heuvel wil dat het Nieuwegeinse college van B&W zich inzet om de beroepsopleidingen voor moeilijk lerende jongeren op het ROC Midden Nederland open te houden. Van den Heuvel: ‘Op het ROC worden nu mooie resultaten voor moeilijk lerende jongeren geboekt. Velen behouden na hun opleiding een baan bij het bedrijf waar de opleiding gevolgd is. Een goede opleiding voor deze groep is de beste kans op werk in de toekomst. Dat is voor Nieuwegein heel belangrijk. De werkloosheid onder jongeren is nog altijd erg groot.
 
De SP heeft vernomen dat er plannen zijn binnen ROC Midden Nederland om te stoppen met de beroepsopleidingen voor moeilijk lerenden. De MBO-raad concludeerde eerder dat deze vorm van beroepsonderwijs juist erg succesvol is. De leerlingen vinden het fijn om op een ROC te zitten en er zijn goede contacten met het bedrijfsleven.

Van den Heuvel: ‘Het ROC overweegt deze opleidingen te schrappen en om de leerlingen naar het speciaal onderwijs te sturen. Dat is onverstandig omdat deze leerlingen juist veel baat hebben bij de beroepsgerichte opleiding. De gemeente Nieuwegein moet voor deze jongeren opkomen en met het ROC in overleg om de opleidingen te behouden. Alleen dan kunnen we voorkomen dat leerlingen die moeilijk leren tussen wal en het schip vallen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk