SP wethouder Stekelenburg: ‘geen fraude door zorginstelling Me Care’

De gemeente Nieuwegein ontkent dat er sprake is van grootschalige fraude door zorginstelling Me Care. SP Wethouder Stekelenburg antwoordt daarmee op vragen van de CDA- en de VSP-fractie. Me Care wordt verdacht van fraude met pgb’s en andere uitkeringen. Het CDA en de VSP zijn niet blij dat zij veel informatie uit de media moeten krijgen en niet van de verantwoordelijke wethouder. Fractievoorzitter De Wild van het CDA en Ton de Mol van de VSP vinden dat de raad onvoldoende wordt geïnformeerd. De wethouder ontkent dat hij een rapport heeft gekregen over de fraude bij de zorginstelling in Nieuwegein.

De Mol van VSP: “De bewering in de media dat wij als gemeenteraad door het college niet op de hoogte zouden zijn gebracht van dit rapport ervaar ik in bestuurlijk en maatschappelijk opzicht als zeer ernstig. Ik verzoek het college alsnog om hier op korte termijn publiekelijk afstand van te nemen.” CDA en de VSP eisen meer openheid in deze zaak en nemen geen genoegen met de uitleg van de wethouder.

De eigenaar van Me Care, de 51-jarige Nieuwegeiner Marinus Koetzier heeft een lang strafblad. Is eerder veroordeeld voor fraude en bedreiging. Voor een oplichtingszaak heeft Koetzier drie jaar celstraf gekregen. Zelf zegt hij zijn leven gebeterd heeft en zijn cliënten wisten van zijn verleden. Achmea Zorgkantoor, die de persoonsgebonden budgetten (pgb’s) verstrekte, wist niets van zijn verleden en ging met zijn bedrijf Me Care in zee. Inmiddels is Me Care failliet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren