SP wethouder op het matje vanwege Stadspas

De oppositiepartijen CDA en de Christen Unie hebben een interpellatiedebat aangevraagd tijdens de reguliere gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 april aanstaande. De SP wethouder Martijn Stekelenburg zou onjuist hebben gehandeld over de invoering van de Stadspas.

De Stadspas vervangt per 1 juli de oude U-Pas. De SP wethouder had beloofd om de gemeenteraad actief te betrekken bij de invoering van deze nieuwe Stadspas, maar dat is niet gebeurd. De partijen vragen zich af waarom Stekelenburg de gemeenteraad buitenspel heeft gezet bij de invoering ervan. De doelstelling van dit interpellatiedebat is de wethouder te bevragen op zijn geschreven brief aan de gemeenteraad, het gevoerde proces tot realisatie van de Stadspas en de handelswijze van SP wethouder Martijn Stekelenburg.

Burgemeester en wethouders geven in een brief aan ‘een vergissing’ in dit proces te hebben gemaakt. Het college in de brief aan de raad: ‘Naar aanleiding van vragen van CDA en CU realiseren we ons dat we op dit onderdeel een vergissing hebben gemaakt. Wij zijn in de loop van het proces de toezegging uit het oog verloren. Dat had niet mogen gebeuren.’ Voor CDA en ChristenUnie is de brief niet genoeg. Daarom donderdag aanstaande het interpellatiedebat.

CDA raadslid de Wild tegenover onze redactie: ‘De wethouder is bewust of onbewust vergeten de raad een raadsbesluit te laten nemen over de invoering van de Stadspas. Hij heeft dat bij herhaling wel toegezegd te doen. En zo hoort het ook. Kortom, als CDA en CU de wethouder er niet op hadden gewezen had hij Stadspassen staan uit delen zonder een besluit van de gemeenteraad. Deze manier van handelen kan niet.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk