SP vraagt aandacht voor thuiszorg

Op donderdagochtend 20 november waren medewerkers van de SP Nieuwegein al vroeg aanwezig bij de ingang van Het Veerhuis in Nieuwegein. Reden: de ondertekening van contracten door medewerkers van thuiszorgorganisatie Rivas die naar TZorg moeten gaan.

De SP stoort zich met name aan de veel slechtere arbeidsovereenkomst en de hoge boeteclausule die TZorg bedingt als een medewerker iets bekend zou maken uit het nieuwe contract.

SP raadslid Annie v.d Heuvel: “Van diverse kanten kregen wij te horen dat Rivas personeel zwaar onder druk wordt gezet om zo snel mogelijk bij Tzorg een veel slechtere arbeidsovereenkomst te tekenen. Behalve het fors inleveren op salaris staat daar bijvoorbeeld ook een absurde boetepaling van € 5.000,- in m.b.t. een geheimhoudingsplicht. En wie het dus niet helemaal eens is met zo’n bepaling maar wel wil tekenen met de toevoeging ‘onder protest’, krijgt te horen dat dat niet kan. Tekenen of wegwezen, zegt Tzorg. Wij vinden dat echt een schandalige intimidatie en puur asociaal.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren