SP voert constructief gesprek met WIL directie

Vorige week sprak de SP met WIL directeur Rob Esser en bestuursvoorzitter Kees van Dalen, tevens wethouder voor het CDA in Houten. Onderwerp van gesprek was het WIL rapport dat de SP in Nieuwegein uitbracht na het verzamelen van meer dan 80 signalen over slechte bejegening, slechte informatievoorziening en onduidelijke bureaucratische procedures.

Van Dalen en Esser haalden het rapport aan in het gesprek en gaven aan dat er herkenning was bij een aantal van de klachten en misstanden over de sociale dienst. Ze gaven aan de signalen serieus te willen nemen, maar ook dat men het gevoel had dat het rapport niet representatief was voor alle werknemers. Fractievoorzitter Stekelenburg die aanwezig was bij het gesprek kon dit beamen.

‘Ons rapport verzamelt een aantal signalen en gaat ongetwijfeld niet over alle cliënten en over alle medewerkers. We hebben noodzaak gezien een rapport te schrijven op basis van de signalen. De bedoeling is dat de WIL deze zelf verder onderzoekt. De signalen zijn ernstig genoeg om ze serieus te nemen’. Hier waren beide partijen het over eens. Afgesproken is dat de politiek nu aan zet is om iets van het rapport te vinden. Later dit jaar zal de Raad van Nieuwegein zich uitspreken over het rapport.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren