SP verontwaardigd over intimidatie Rivas-personeel door TZorg

De SP afdeling Nieuwegein heeft signalen gekregen dat Rivas personeel – dat aan het eind van het jaar tegen een aanzienlijke verslechtering van de arbeidsvoorwaarden moet overstappen naar TZorg – door TZorg wordt geïntimideerd.

SP fractielid Annie v.d Heuvel: “Van diverse kanten horen we dat Rivas personeel zwaar onder druk wordt gezet om zo snel mogelijk bij TZorg een veel slechtere arbeidsovereenkomst te tekenen. Behalve het fors inleveren op salaris staat daar bijvoorbeeld ook een absurde boetepaling van € 5.000,- in m.b.t. een geheimhoudingsplicht. En wie het dus niet helemaal eens is met zo’n bepaling maar wel wil tekenen met de toevoeging ‘onder protest’, krijgt te horen dat dat niet kan. Tekenen of wegwezen, zegt TZorg. Wij vinden dat echt een schandalige intimidatie en puur asociaal.”

Een belangrijke rol lijkt weggelegd voor de gemeente Nieuwegein. Annie v.d. Heuvel: ”We hebben hier al eerder vragen over gesteld aan de wethouder. Hij gaf toen aan dat ook hem het belang van het personeel echt ter harte gaat. We zien hier weer opnieuw wat marktwerking doet met de thuiszorg. Over de ruggen, ten koste vooral van het personeel wordt er verdiend aan de cliënten van de thuiszorg. We hebben nu met spoed over deze kwestie nog een aantal aanvullende vragen gesteld.”

Om de druk verder op te voeren heeft Tzorg het personeel zelfs gesommeerd uiterlijk 20 november de arbeidsovereenkomst voor akkoord te tekenen. Anders is behoud van werk niet gegarandeerd. Ook de Abvakabo FNV heeft zich in deze kwestie vastgebeten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren