SP stelt vragen over huisvesting voedselbank

Een recent bezoek van de SP aan de voedselbank bracht de kwestie van de huisvesting naar voren voor de locatie Nieuwegein van de IJsselsteinse voedselbank. Van de organisatie van de voedselbank heeft de SP vernomen dat het pand aan de Diepenbrocklaan, dat momenteel gebruikt wordt, in het voorjaar van 2013 ontruimd moet worden. Voor de voedselbank zou dit een grote slag betekenen, aangezien de ruimte die de organisatie momenteel in IJsselstein gebruikt, onvoldoende ruimte biedt voor opslag van de niet bederfelijke waar.

Martijn Stekelenburg van de SP Nieuwegein: ‘Van de voedselbankorganisatie heeft de SP begrepen dat er geen initiatief vanuit de gemeente Nieuwegein is om de voedselbank van een nieuw onderkomen te voorzien per juli 2013. Tevens zijn er geruchten dat het pand aan de Diepenbrocklaan een andere bestemming zal krijgen en dat mogelijk de Pauw Bedrijven gebruik zullen gaan maken van dit onderkomen.’ De fractie van de SP heeft daarom vragen gesteld aan het college van B & W om duidelijkheid te krijgen over dreigende sluiting van het Nieuwegeinse onderkomen van de Voedselbank in IJsselstein. Aan het college wordt gevraagd om voor een ander onderkomen te zorgen, dan wel de huidige locatie aan de Diepenbrocklaan voor de voedselbank beschikbaar te houden.

Hervormd Vreeswijk over de voedselbank: ‘De klanten van de Voedselbank IJsselstein komen uit IJsselstein, Benschop, Lopik en Nieuwegein. Met name de groep klanten uit Nieuwegein groeit het laatste jaar sterk en is nu al bijna de helft van het totaal aantal klanten.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk