SP Nieuwegein wil meer zekerheid over de toekomst van MOvactor

Op verzoek van de SP in Nieuwegein heeft afgelopen donderdagavond een interpellatiedebat plaatsgevonden met de gemeenteraad over MOvactor. Tijdens deze vergadering werd door een brede vertegenwoordiging van de raad een motie aangenomen waar het college werd opgedragen tekst en uitleg te geven over de toekomst van MOVactor. Dit zal ergen s na de zomer moeten plaatsvinden, samen met de de medewerkers, de vrijwilligers en de gebruikers van de diensten van MOvactor. Alleen Stadspartij Lokale Vernieuwing stemde tegen deze motie.

Het spoeddebat en de motie waren een reactie op signalen die de SP ontving vanuit de stad, ook van medewerkers en vrijwilligers van MOvactor. ‘Verantwoordelijk wethouder Hans Adriani (PvdA) reageerde enigszins lauwtjes op de signalen die hij niet herkende in deze vorm. Wel gaf hij aan al maanden met MOvactor in gesprek te zijn over allerlei problemen. Uiteindelijk zag hij zich genoodzaakt om de motie over te nemen en de raad stemde bijna unaniem in met het voorstel. In de motie wordt ook opgeroepen om de opdracht aan MOvactor vanuit het college toe te lichten.’

De SP blijft deze zaak de komende maanden volgen en roept iedereen op die hierover iets wil opmerken een reactie te sturen naar nieuwegein@sp.nl. ‘Deze reacties zullen vertrouwelijk worden behandeld’ aldus de SP.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk