SP Nieuwegein steekt agenten hart onder de riem

Onder het motto:’Agenten verdienen beter’ ondersteunt de SP de recente acties van de politiebonden voor een betere CAO. Het nieuwe begrotingsakkoord dat vorige week tot stand kwam, zet de politie op de nullijn. Dat is onterecht wat de SP betreft. Overal in het land probeert de SP bij haar lokale politiekorpsen duidelijk te maken dat de SP de acties onderschrijft.

Er wordt de laatste jaren veel gepraat over veiligheid. Maar hoewel (inmiddels demissionair) minister Opstelten zegt dat agenten meer respect en waardering verdienen, geeft hij niet thuis op het moment dat hij er iets aan kan doen. De regering laat de agenten in de kou staan.

De SP vindt dat medewerkers van de politie beter verdienen. “De samenleving stelt hoge eisen aan agenten. Ze moeten dag en nacht klaarstaan en ze verrichten hun werk met gevaar voor eigen leven en gezondheid. Daarbij verdienen onze dienders minder dan agenten in veel anderen landen en krijgen zij nauwelijks waardering van de politiek,” vertelt fractievoorzitter Martijn Stekelenburg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk