SP Nieuwegein start onderzoek bewindvoerders

De SP Nieuwegein is een onderzoek gestart naar bewindvoerders. Dit, na een aantal signalen dat er mogelijk sprake is van malafide praktijken. Mensen worden daarom uitgenodigd om de enquête over bewindvoerders op de website van de SP in Nieuwegein in te vullen.

Steeds meer mensen hebben te maken met problematische schulden en zoeken hulp bij zogenaamde bewindvoerders. Vaak worden bewindvoerders ook via de rechter toegewezen. Mensen kunnen daar zelf om vragen.

Een bewindvoerder voert de regie over inkomsten en uitgaven van mensen. Kosten voor die bewindvoering kunnen worden gedeclareerd via de bijzondere bijstand. Die kosten daarvoor lopen echter steeds verder op. Bewindvoerders nemen vaak teveel zaken aan, waardoor de dienstverlening ver onder de maat blijft. Voorbeelden van gemelde problemen zijn het niet terugbellen, erg traag reageren, slechte vertegenwoordiging richting schuldeisers enz.

De enquête moet inzicht en duidelijkheid geven over de omvang van het probleem. De uitkomst kan duidelijk maken dat er dringend actie nodig is. Klik hier om naar de enquête te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren