SP Nieuwegein op de bres tegen sluiting Rijtuigenhuis

Onlangs heeft de SP in Nieuwegein schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de dreigende sluiting van het Rijtuigenhuis in Batau Zuid. Dit project, dat al een aantal jaren draait, biedt kansen aan mensen in de buurt om zichzelf te ontwikkelen.

In de afgelopen periode waren er goede resultaten te zien op het gebied van eenzaamheidsbestrijding, verbetering van de zelfredzaamheid, gezondheidsbevordering en werkgelegenheid. Vanaf 1 januari 2020 zal het huis waarschijnlijk sluiten of de bewoners zouden zelf de kosten van het pand moeten opbrengen. ‘Aangezien dat zo’n 15.000 euro kost per jaar, is dat voor de bewoners een brug te ver’ aldus de SP.

Raadslid Stekelenburg over de sluiting: ‘Het is geen goed signaal dat tegen mensen die aan het omhoog krabbelen zijn, te zeggen: we stoppen er nu mee. Zoek het zelf maar weet uit. Dan gooi je al die verbeteringen weer weg. De moed zakt deze mensen mogelijk snel weer in de schoenen’. Het college van B&W heeft 30 dagen om de vragen te beantwoorden. Lees hier de vragen die SP onlangs heeft gesteldstelt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren