SP boos over sloopplannen huizen Sluyterslaan

Op 6 december werd op een eerste informatieavond voor de bewoners van de Sluyterslaan in Nieuwegein bekend gemaakt welke plannen woningbouwvereniging Mitros heeft. Al eerder stelde SP vragen aan het college van B&W en het vermoeden bestaat dat de gemeente niet het volledige verhaal heeft verteld in de antwoorden hierop. De SP die aanwezig was op de bewonersavond luidt nu de noodklok. Voor de bestaande bewoners zal het veelal onmogelijk worden om terug te keren naar de nieuwbouw op de Sluyterslaan. De woningen zullen duurder worden en belangrijker: er zijn maar maximaal 80 sociale huurwoningen in de nieuwbouw voorzien, waarvan 40 seniorenwoningen. Daarnaast kwamen er op de bewonersavond een groot aantal signalen naar boven over achterstallig onderhoud en de abominabele toestand van de meeste flats.

Fractievoorzitter Stekelenburg van SP: ‘De mensen waren boos en verontwaardigd. Velen van hen zullen permanent moeten verhuizen en kunnen niet terugkeren. De staat van de woningen is zeer slecht en veel mensen zullen tot 2020 in deze slechte woningen moeten blijven. Mitros zal beperkt onderhoud uitvoeren, maar zeker niet genoeg om de woningen leefbaar te krijgen. Wij vragen aan het college om deze mensen te compenseren.’

Uit mededelingen die Mitros op de informatieavond deed, lijkt SP te kunnen afleiden dat de gemeente al veel langer met Mitros in gesprek is. Het college gaf eerder aan niet in detail van de plannen te weten. De SP vermoed dat niet waar kan zijn. Stekelenburg: ‘Mitros heeft al een lang traject achter de rug en heeft vast al vaak met de gemeente gesproken. Mitros gaf ook aan op de avond dat ze vaste gesprekspartners hebben bij de gemeente. Mitros lijkt evenveel belang te hechten aan het snel bouwen van een aantal seniorenwoningen als het college. Ons vermoeden is dat de gemeente hierover heeft onderhandeld met Mitros. Dit bleek echter niet uit de eerdere antwoorden. Wat ons betreft komt de onderste steen nu boven. Vandaag stelden we opnieuw schriftelijke vragen’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk