SP: ‘Bewoners positief over vluchtelingen in Zuilenstein’

De SP heeft de afgelopen week de huizen tegenover huis Zuilenstein bezocht.
In Zuilenstein is sinds eind vorig jaar plek voor 150 statushouders. De aankondiging van die opvang leidde toen tot veel vragen en enige commotie. Dat was aanleiding voor de SP om, voordat de huisvesting van de statushouders daadwerkelijk geregeld was, een onderzoek te doen naar mogelijke bezwaren van buurtbewoners.

Daarbij gaf een aantal bewoners toen aan bang te zijn voor overlast en meer rommel en lawaai rond het voormalige zorgcentrum Zuilenstein aan de Diepenbrocklaan. Vorige week werd bij dezelfde bewoners geïnformeerd naar de bevindingen met de opvang van de statushouders. ‘En het resultaat is positief’ aldus de SP in Nieuwegein op haar website.

‘Eventuele bezwaren tegen de huisvesting van statushouders blijken niet meer te bestaan. De ondervraagde bewoners zijn tevreden met de huidige situatie’ laat de SP weten. Binnenkort wordt er waarschijnlijk een ‘open dag’ in huis Zuilenstein georganiseerd. Onze redactie is nieuwsgierig naar de ervaringen van omwonenden. Deze mag u, en deze zullen wij anoniem behandelen, sturen naar: redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk