‘Soep op Zondag’ succesvol in Fokkesteeg

Afgelopen zondag was het weer de eerste zondag van de maand. ‘Dus ‘Soep op Zondag‘ aldus Hanny Plomp van het Wijknetwerk Fokkesteeg. De ‘opschepper’ was deze keer de wijkwethouder John van Engelen. Van Engelen ontpopte zich niet alleen als een ware ‘opschepper’ maar ook als kinder(ambassadeurs)vriend. Een mooie en vrolijke samenwerking kwam al snel tot stand.

Wethouder John van Engelen schept een soep in met de kinderambassadeurs Fay en Anne

‘Een buurtbewoonster die ziek thuis was werd verrast door de ambassadeurs Fay en Anne met een kop soep. De meisjes waren enorm onder de indruk wat een impact het bij die zieke mevrouw had’ zegt Plomp.

De soep was weer heerlijk gekookt door Ameerah en Waed, moeder en dochter van Syrische afkomst. Deze twee dames, inmiddels bekent van het beroemde Syrisch buffet, zouden het heel leuk vinden om kooklessen te gaan geven. ‘Plannen worden gesmeed en we zullen zeker nog van hen gaan horen.’ Ameerah en Waed zijn vrijwilligers bij Stichting Balans Nieuwegein, met wie het Wijknetwerk Fokkesteeg graag samenwerkt.

Bovenstaand filmverslag is gemaakt door Hanny Plomp van het Wijknetwerk in Fokkesteeg.

One thought on “‘Soep op Zondag’ succesvol in Fokkesteeg

  1. Saskia

    Wat een mooi artikel, van een geweldige soep op zondag!! Met een heel leuk filmpje erbij van de meiden kinderambassadeurs en een beetje van Lucas de hulp ambassadeur. Zo kan je zien wat de ambassadeurs zoal doen! En wat wij met het Wijknetwerk zoal doen! En een soepje brengen aan iemand die wegens ziekte niet gezellig aan tafel erbij kon komen zitten hoort daar ook bij!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren