Sneltram rijdt op 1 december

Indien zich geen onverwachte zaken voordoen en het testen van de baan goed verloopt dan rijdt de sneltram tussen Utrecht CS en Nieuwegein/IJsselstein op zaterdag 1 december 2012. Opdrachtgever Bestuur Regio Utrecht (BRU) en aannemer VolkerRail doen hun uiterste best om deze datum te halen. Inwoners van Nieuwegein en IJsselstein kunnen dan tijdens het Sinterklaasweekeinde weer met de tram reizen.

Anderhalve week geleden maakte BRU bekend dat er een oplossing was gevonden voor het probleem met het lassen van de spoorstaven. Nadat tijdens twee eerdere pogingen de lassen van de kopgeharde spoorstaven op onverklaarbare wijze waren gescheurd, heeft BRU een andere lasmethode laten toepassen. Deze methode blijkt wel te voldoen.

Donderdag 29 en vrijdag 30 november wordt de baan getest. Overdag en mogelijk ook ’s avonds en ’s nachts zullen lege trams over de baan rijden om te testen of de ritten probleemloos verlopen. De dienstregeling wordt zaterdag 1 december om 06.00 uur hervat. Met ingang van die datum komt er ook een einde aan het vervangend busvervoer. Vanaf zaterdag rijden de bussen weer volgens de reguliere dienstregeling. Ook komt die dag een einde aan de onlangs ingevoerde regeling voor scootmobiels.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk