Sneltram Nieuwegein rijdt weer door rood sein

Vorige week meldde een reiziger bij de VVD dat een tram door een rood sein reed bij Zuilenstein in Nieuwegein. Dit terwijl de stoplichten voor auto’s op groen stonden. Er is gelukkig geen ongeval gebeurd, maar eerder zijn op deze overgang al wel ongevallen geweest.

De VVD vindt verkeersveiligheid en veiligheid bij de tramovergangen erg belangrijk. Mobiliteitswoordvoerder Willem Joustra: “Opnieuw gaat ’t bijna mis bij deze overgang. De VVD wil graag weten van de gedeputeerde wat er uit de eerdere analyses van de (bijna) ongevallen met de sneltram is gekomen en wat er gedaan wordt om de tramovergangen veiliger te maken.”

Bij de commissievergadering Milieu, Mobiliteit en Economie (MME) van maandag 16 november 2015 heeft de VVD hier vragen over gesteld aan de gedeputeerde. Deze zegde toe te werken aan veiliger tramovergangen. De incidenten worden onderzocht. In het eerste kwartaal van 2016 verwacht gedeputeerde Verbeek-Nijhof de uitkomst van dat onderzoek. Er wordt dan bepaald welke maatregelen genomen moeten worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren