Snel internet voor Nieuwegeiners in het buitengebied

Nieuwegeiners in het buitengebied die last hebben van traag internet, kunnen zich binnenkort melden tijdens een informatiebijeenkomst van de gemeente. Op het platteland is internet nu nog vaak traag omdat het aangelegde netwerk vaak nog niet is voorzien van de nieuwste technieken.

Wethouder Johan Gadella: ‘Als gemeente vinden wij het belangrijk mee te doen met de actie van de initiatiefnemers, DICO Breedband en de provincie Utrecht. Een belangrijke reden is dat ook het buitengebied goed en snel internet krijgt. Het buiten gebied Overeindseweg, Laagraven en het stuk richting kasteel Heemstede heeft veel potentie voor de toekomst qua ontwikkeling. Daarom is snel internet zeker belangrijk.’ DICO Breedband maakt zich sterk voor snel internet in buitengebieden.

DICO Breedband: ‘De koperkabels van KPN zijn afstand afhankelijk. Boven een bepaalde afstand krijg je gewoon geen snel internet meer. Dit loopt in het ergste geval terug tot twee megabit, dat is niet meer werkbaar en niet van deze tijd.’

Als minimaal zestig procent van de inwoners in het buitengebied interesse heeft voor snel internet, wil de gemeente Nieuwegein met marktpartijen om de tafel om te kijken welke mogelijkheden er zijn voor de aanleg van een sneller netwerk.

Op Fort de Batterijen aan de Overeindseweg  25a in Nieuwegein is op woensdag 24 mei 2017 een informatieavond. Deze avond begint om 19.00 uur. Bewoners in het buitengebied krijgen dan alle informatie over snel internet. Ook zal dan meer bekend zijn over de kosten.

Woensdag 19 april gaven wethouder Johan Gadella en Sjouke van Dijk en Henk Jan Witteveen van Dico Snel Internet Buitengebied het startschot voor de campagne. De gemeente heeft besloten de vraag van inwoners naar snel internet in het buitengebied in kaart te brengen. Als minimaal 60 procent van hen aangeeft behoefte te hebben aan snel internet, dan zijn verschillende bedrijven bereid dit aan te leggen. De campagne loopt tot 15 juli 2017. De gemeente heeft voor het peilen van de interesse het bedrijf Dico Snel Internet Buitengebied uit Vinkeveen in de arm genomen, in opdracht van de gebiedscommissie Utrecht-West.

One thought on “Snel internet voor Nieuwegeiners in het buitengebied

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren