Sluizenfestival voor Zeemans- en Shantykoren

Voor de zevende keer zal in Nieuwegein een Sluizenfestival voor Zeemans- en Shantykoren worden georganiseerd door zeemanskoor De Brulboei. Dit festival staat gepland op zaterdagmiddag 18 juni aanstaande en begint om 13.30 uur tot 18.00 uur in de Oude Sluis, midden in het oude dorp Vreeswijk.

Het festival is een vast onderdeel van het Zomerweekeinde, dat ooit gestart is door de activiteitengroep Vreeswijk. Het andere onderdeel van dit weekeinde is de unieke oecumenische kerkdienst op zondagmorgen 19 juni om 10.00 uur. Beide evenementen vinden plaats vanaf pontons in de benedenkolk van de Oude Sluis in Vreeswijk. De toegang is gratis.

Aan het Sluizenfestival zullen, naast het zeemanskoor ‘De Brulboei’ uit Nieuwegein, diverse koren meedoen waaronder het shantykoor ‘Ermeluiden’ uit Ermelo, het shantykoor ‘Die Regghesangers’ uit Nijverdal en het mannenkoor ‘De Poortzangers’ uit Woudenberg.

Om 17.30 uur wordt het festival afgesloten met een samenzang van alle dan nog aanwezige koorleden. Hierbij wordt uiteraard ook het publiek van harte uitgenodigd. Rondom de sluis staan de stoelen van de plaatselijke horeca al gezellig voor u klaar en ook de trappen rond de Oude Sluis kunnen prima als zitplaats functioneren. Uit Spakenburg zijn er weer diverse rokers van verse paling, zalm en makreel aanwezig om voor de juiste ambiance te zorgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk