Slotmusicals primair onderwijs

Binnenkort brengen drie Nieuwegeinse scholen voor primair onderwijs hun jaarlijkse slotmusical voor het voetlicht op het professionele podium van De Kom. Dit is het eindresultaat van het project ‘Groep 8 op de planken’ dat ontstaan is uit samenwerking tussen de betrokken scholen en docenten van De Kom. Het project werd mogelijk gemaakt dankzij door De Kom binnengehaalde sponsorgelden.

Bijna alle scholen in Nieuwegein voeren een groep 8 musical op ter afsluiting van de schoolloopbaan van de leerlingen. Ze doen dat met de middelen die ze hebben en met het enthousiasme van de groepsleerkracht. Toch zouden ze best eens op een echt podium willen staan in een echt theater en geadviseerd willen worden door professionele musicaldocenten en theatertechnici. Zowel het regulier onderwijs als De Kom hechten veel waarde aan het feit dat kinderen tijdens hun schoolperiode meer en actiever met kunst en cultuur kennismaken. Zo werd het idee voor het project ‘Groep 8 op de planken’ geboren. Het doel van ‘Groep 8 op de planken’ is in de eerste plaats het bestendigen en/of vernieuwen van de samenwerking tussen De Kom en het Primair Onderwijs (PO). Daarnaast wil De Kom zijn centrale positie als cultureel- en cultureel educatief centrum profileren binnen de Nieuwegeinse samenleving. Tenslotte wil De Kom zijn rol als ondersteunend instituut binnen het PO verbreden.

Iedere school krijgt één hele dag ter beschikking gesteld, waarin podiumrepetitie, generale en uitvoering plaats vinden. De scholen verzorgen zelf de publiciteit en kaartverkoop. De volgende basisscholen nemen deel aan het project:

De Vroonestein voert de musical uit op dinsdag 22 juni, aanvang 20.00 uur,

De Evenaar betreedt op woensdag 23 juni het podium, aanvang 19.00 uur,

De Schakel is in De Kom te zien op donderdag 24 juni, aanvang 19.30 uur

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk