Sloop Woonzorgcentrum Zuilenstein weer stilgelegd

De sloopwerkzaamheden van Woonzorgcentrum Zuilenstein liggen inmiddels alweer drie weken stil. Buurtbewoners vroegen zich af wat er aan de hand is. Op onze redactie kregen wij meerdere e-mailtjes binnen van bezorgde buurtbewoners. De gemeente hebben wij direct vragen gesteld maar nog geen antwoorden gekregen. Eind 2017 werden de sloopwerkzaamheden ook stilgelegd na vondst van asbest.

Bronnen laten onze redactie weten: ‘In verband met de wapening is het eerste plan om de asbest te verwijderen mislukt. Betonwerk inclusief asbest in één keer verwijderen lukt niet. Nu wordt bekeken of het asbest eerst uit het beton kan worden gehaald.’

Het is nog onbekend wanneer de werkzaamheden weer worden hervat. Diverse instanties zijn momenteel met elkaar in gesprek. Zorgspectrum heeft het pand verkocht aan Mitros op voorwaarde dat het asbest verwijderd zal worden.

Op de lokatie aan de Diepenbrocklaan moet een nieuw zorgcentrum komen met woningen voor ouderen, inclusief een gezondheidscentrum. Dit loopt nu forse vertraging op. Zorgspectrum heeft in zijn begroting voor 2014 300.000,- euro uitgetrokken voor de asbestsanering. Vermoedelijk zal dat bedrag overschreden worden.

Buurtbewoners zijn verbaasd dat zij niet zijn geïnformeerd over de gang van zaken. Een buurtbewoner: ‘Communicatie naar bewoners Diepenbrocklaan – Verdistraat – Nedereindseweg ontbreekt momenteel geheel en lijkt me geen overbodige luxe gezien de toestanden die er recentelijk zijn geweest in Laagraven.’ Het is nog onbekend wanneer de saneringswerkzaamheden worden hervat. De Verenigde Senioren Partij (VSP) en het CDA zullen vragen stellen aan het college van B&W over bovenstaande zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren