‘Slimme flitscamera op snelweg gefopt door flesje chocolademelk’

Een slim systeem van de politie met camera’s die bij automobilisten op de snelweg naar binnen kijken om te zien of ze zitten te appen, blijkt helemaal zo intelligent niet te zijn. Dat meldt de Limburgse regionale omroep L1. Een flesje chocolademelk van een Nieuwegeiner was genoeg om het systeem te foppen, aldus de omroep.

Foto: Openbaar Ministerie

De politie begon twee jaar geleden al met de eerste proeven met de camera’s die in Australië al volop worden gebruikt. Sindsdien is de software sterk verbeterd. In de testperiodes in Nederland zijn veel overtredingen geconstateerd – op één dag registreerden twee camera’s vierhonderd bestuurders met een telefoon in hun hand; goed voor bijna 100.000 euro.

De camera’s zijn sinds kort actief na een test op meerdere plekken in de regio Utrecht, veelal langs N-wegen. Tijdens zo’n test in Nieuwegein werd een bestuurder geflitst die aan zijn telefoon zou hebben gezeten. De man kreeg een boete van 240 euro maar liet die aanvechten door een jurist uit Maastricht. Die vroeg een foto van het flitsmoment op en zag dat de man niet een telefoon, maar een flesje chocolademelk vasthield.

De boete is verscheurd. De jurist roept iedereen op bezwaar te maken als hij of zij denkt ten onrechte een boete te hebben gekregen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren