Slimme energiemeter gevaar voor privacy en gezondheid

Netbeheerder Stedin gaat in maart 2015 starten met het grootschalig aanbieden van slimme energiemeters in delen van de gemeente Nieuwegein. Tot en met augustus 2015 vervangt de netbeheerder bij bijna 25.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in Nieuwegein de traditionele meters door slimme energiemeters. In maart en april zijn ruim 3.600 klanten in Jutphaas, Stadscentrum en Wijkersloot als eerste aan de beurt. Deze slimme meter is de nieuwe generatie energiemeters. Maar is deze meter wel veilig?

Op dinsdag 3 maart zal Stedin een informatieavond geven in Buurtplein De Doorslag aan de Parelduiker 13. De avond begint om 19.00 uur. Europese regels bepalen dat 80 procent van alle Nederlandse adressen zo’n slimme energiemeter moet hebben in 2020. Stedin wil tegen die tijd de hele provincie Utrecht voorzien hebben.

Op de website Gezondheid & Voeding lezen we dat het plaatsen van intelligente elektriciteitsmeters of ‘slimme meters’ gevaarlijk is. De World Health Organization erkend dat draadloze straling, zoals uitgezonden door ondermeer ‘slimme meters’ gevaarlijk is en mogelijk carcinogeen (kankerverwekkend). Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze ‘slimme meters’ een duidelijke gezondheidsrisico met zich meeneemt. ‘Zelfs lage niveaus van straling zoals bij WiFi, mobiele telefoons en de zogenaamde intelligente elektriciteitsmeters of slimme meters zijn gevaarlijk en de oorzaak van lekken van de bloed-hersenbarrière.’ We hebben een filmpje. U mag de ‘slimme meter’ weigeren. Hier meer informatie. Overigens staat ook nog de Privacy van de burger in het geding en de beveiliging van de ‘Slimme Meter.’ Onlangs heeft de Eerste Kamer een wetsvoorstel afgekeurd.

Ondanks dat de bedrijven inmiddels weten dat deze slimme meters gevaar opleveren gaat het plaatsen hiervan gewoon door. Deze slimme energiemeters geven veel meer door dan alleen maar de eenvoudige meterstand, zie onderstaande video.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren