Slanke Bleekselderijhapjes

Recepten uitwisselen is gewoon leuk en zeker als de “ontdekker” daarbij smeuïg vertelt hoe het culinaire lekkers tot stand is gekomen. Mijn zus is een expert op het gebied van het bedenken en ontwikkelen van (slanke) borrelhapjes, die wij met alle soorten van plezier altijd wel even willen uittesten. Wie de gasten wel eens iets anders voor wil zetten dan calorierijke kaas, worst en “Vlammetjes” zou haar “Slanke bleekselderijhapje” eens moeten proberen. Eenvoudig en snel te bereiden en heel erg lekker. Heb je een hekel aan de harde draadjes van deze groente? Dit zijn hapjes zonder draadjes!!! Voor ca. 20 hapjes:
4 mooie stengels bleekselderij
1 bakje Philadelphia light
1 flinke eetlepel geraspte kaas
scheutje gemberstroop
1 eetlepel Sereh-pasta (potje Go Tan)
bosje bieslook (potje of zakje)
handje amandelen (liefst met bruin schilletje er nog om) Extra: een mooi schaaltje om te serveren Was de stengels bleekselderij, snij de brede onderkant en een plakje van de bovenkant af.
Schaaf de buitenkant met een dunschiller zodat alle draadjes weg zijn.
Snij de stengels in stukken van ca. 5 cm lengte.
Was, droog en knip de bieslook in kleine ringetjes.
Meng de Philadelphia met de geraspte kaas, sereh-pasta, gemberstroop en bieslook.
Hak de amandelen in kleine stukjes.
Vul de stukjes bleekselderij met de kaas.
Strooi er de gehakte amandelen over ter garnering.
Schik de hapjes op een mooi schaaltje. Vegetarisch borrelhapje
Tijd ca. 15 minuten
Bron: recept van Linda Scheenloop Tip
Voor een zachtere “bite” kun je de selderijstengels (in zijn geheel of in stukjes) eerst even een paar minuten blancheren in kokend water. Met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
In plaats van de Sereh-pasta kun je wat mierikswortel(pasta) nemen.
In plaats van de bieslook is tuinkers ook erg lekker, bestrooi dan met gehakte hazelnoten. Weetje
De geurige bleekselderij is een slanke en gezonde groente waaraan aphrodiserende eigenschappen worden toegekend. Het heeft tevens een sterk zuiverende werking op blaas, nieren, maag en ingewanden. 100 Gram verse bleekselderij bevat slechts 58 kJ, veel Calcium, Vitamine C en Riboflavine (vitamine B2). De stengels van de bleekselderij worden zowel gekookt, bijvoorbeeld met kaas of in ovenschotels, als rauw, salades en diphapjes e.d., geserveerd. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren