Slaapzakkenactie Oosterlicht College voor Moria succesvol!

Op dinsdag 8 september jl. ontstond er een brand in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos (Griekenland). Twee leraressen van het Oosterlicht College in Nieuwegein, mw. Mariska Hogendoorn en mw. Sacha Janatti, begonnen direct een actie om geld in te zamelen voor slaapzakken voor de vluchtelingen. Ze begonnen met de hoop om één gezin te kunnen voorzien van slaapzakken, maar door het succes van de inzamelingsactie kunnen nu veel gezinnen worden voorzien van een slaapzak.

De leraren in een reactie op de website van de school: ‘Wij zijn ontroerd door de hoeveelheid donaties en liefde van iedereen uit school, van ouders en leerlingen tot aan collega’s, familie en vrienden.’ We hebben in totaal 2200 euro opgehaald in slechts twee dagen tijd! Daarvan zijn nieuwe slaapzakken gekocht die samen met de ingezamelde slaapzakken naar Griekenland zijn gegaan.’

Deze actie heeft de school voor de organisatie ‘Because We Carry’ gedaan, een organisatie die zich bezig houdt om het verblijf van mensen op de vlucht iets dragelijker te maken. Vooral moeders, aanstaande moeders, baby’s en kinderen helpt deze organisatie door middel van het verspreiden van voedsel, babyspullen, kinderwagens, medicatie, schoolspullen en nog veel meer.

‘Het organiseren van zo’n concrete actie zorgt ervoor dat we weer hoop krijgen in onze medemens, het gevoel dat we voor elkaar klaar staan. En dat is een goed gevoel’ aldus de leraressen.

Foto: Sacha Janatti, docent dramatische expressie op het Oosterlicht College

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren