Sla van het dak

Ja, u leest het goed. Als het aan de lokale PvdA ligt krijgen we sla vanaf het dak. Wat ik nu gelezen heb wil men stadslandbouw toe gaan passen op grote schaal in Nieuwegein. Op zich een aardig plan maar hoe ziet de PvdA dat nu voor zich? Iedereen die een plat dak heeft verplicht stellen om een groentetuintje aan te laten leggen? Ben erg benieuwd wat de lokale middenstand hiervan zou vinden! Die zien hun omzet dan nog verder dalen. Of zit er echt een ander idee achter?

Volgens mij kan het ook voor het milieu wel goed zijn: het hemelwater wordt goed benut en de isolatie van de woningen of kantoren en fabrieken is ook een stuk beter. Je kan er zo maar een letter stijgen in je energie label!

Ben ik nu deze plannen aan het verdedigen? Oeps ik geloof het wel maar dus even een andere kant belichten, hebben we al niet een club mensen die zich bezighouden met het milieu en duurzaamheid? Zou de PvdA hiermee hebben gesproken of zit iedereen weer zijn eigen wiel uit te vinden?

20131105_stadslandbouwgroot

Maar ook kunnen dan de salarissen verder naar beneden natuurlijk, want groenten hoeven de arbeiders niet meer te kopen en ook nog een kleinhoekje voor bloemetjes dan kunnen we die bloemenkraampjes ook afschaffen. Nee het is echt een plan waarvan je moet denken: hebben jullie niets beters te doen in dat Stadshuis? Zijn er geen belangrijkere zaken waar de inwoners echt last van hebben. Kijk eens naar de ellende bij de socialedienst waar mensen als nummers behandeld worden, besteed daar nu eens aandacht aan en maak daar nu eens een motie over die het college aanzet tot echte verbeteringen en doe dat samen met je collega’s uit de andere steden die erbij betrokken zijn.

Of voorkom nog meer van die idiote herstelwerkzaamheden. Als het college weer eens een weg onder handen neemt zorg dan dat deze er nu eens netjes bij komt te liggen.

Nog een kleine wanklank in deze plannen, was dit ook niet de partij die een paar jaar geleden bedacht dat er groene daken moesten komen in Nieuwegein? Jawel, zelfs via een motie in de gemeenteraad vastgelegd. Maar waar zie je die groene daken nu eigenlijk? Alleen op ons mooie nieuwe Stadshuis ligt iets van mos, maar daar mogen de gewone burgers niet komen tenzij je uitgenodigd wordt en dat ben ik toevallig eens een keer vandaar ik weet dat er iets van mos groeit. Maar op andere plekken zie ik het niet of ik lees er niets meer over. Is dit nu weer zo’n actie voor de bühne, weer kunnen roepen we doen aan het milieu? Of gaan ze nu echt eens kijken wat er gebeurt als er een motie is aangenomen? En dan na een paar jaar, zou ik ze willen mee geven. Want het is erg makkelijk om dit besloten te krijgen maar controleren of het echt gebeurt is vers twee, en daar zitten ze toch voor?

Dus zou ik de PvdA fractie willen oproepen om aan het college te vragen hoeveel groene daken er nu bij zijn gekomen sinds die motie is aangenomen. Als daar de resultaten van bekend zijn dan pas met een volgend idee komen.

Dit is eigenlijk een beetje wat er speelt landelijk. Daar heeft de PvdA het plan opgevat om het minimum jeugdloon los te laten. Natuurlijk snap ik de gedachten achter dit verhaal wel, want je kunt op zo’n manier erg goedkope arbeidskrachten inzetten. Maar is dit nu wat de bedoeling geweest van de indieners van het jeugdloon destijds? Nee, dat was de bescherming van de jongeren zodat zij niet onderbetaald werden! Dus het minimum loon niet los laten maar de bedragen verhogen!!! Het is al geen vetpot als je aan je carrière moet beginnen! Natuurlijk moeten ze dan even met de VVD een potje rollebollen maar dat is jullie wel toevertrouwd, want die twee partijen houden elkaar nu mooi in een wurggreep.

Ze houden allebei van achterkamers gezien het nieuwe belastingstelsel. Dat zal me wel weer een puinhoop worden want elke keer als dit kabinet iets veranderd wordt het een puinhoop. Kijk maar naar de PGB’s!

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren