Katern

Skipiste Nieuwegein introduceert G-skilessen komend seizoen

Skipiste Nieuwegein introduceert in het komende seizoen skilessen voor kinderen van 6 t/m 18 jaar met een verstandelijke beperking (down/autisme). Bij deze lessen staan plezier, persoonlijke aandacht, interactie met andere kinderen en veiligheid voorop. Het betreft een lessenserie van drie lessen. Deze lessen zullen plaatsvinden op 25 september, 16 oktober en 30 oktober 2021.

Afhankelijk van de ervaring, vaardigheden en beperkingen van de kinderen bepalen ze hoeveel begeleiders er per groep nodig zijn. Het aantal deelnemende kinderen, begeleiders en skileraren kan dus per groep verschillen. Wil je als vrijwilliger bijdragen aan deze G-skilessen? Neem dan contact op met Skipiste Nieuwegein door een mail te sturen naar info@skipistenieuwegein.nl.

Skipiste Nieuwegein vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te leren skiën en plezier kan beleven aan wintersport. De medewerkers verzorgen daarom vanaf komend seizoen deze G-skilessen voor beginners, zonder ervaring op de ski’s, maar ook voor lichtgevorderden met al ervaring op de ski’s. De lessen worden aangepast aan de doelgroep, waarbij kinderen worden ingedeeld in kleine, overzichtelijke groepjes. De kinderen krijgen les van ervaren, gediplomeerde skileraren en worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers.

Special Olympics Kazan 2022
Wellicht is het voor de cursisten van Skipiste Nieuwegein een eerste stap naar een latere afvaardiging naar de Special Olympics. Komende winter zal het Special Olympics Team NL vertrekken op 18 januari 2022 met 29 sporters met een verstandelijke beperking naar Kazan om deel te nemen aan de Special Olympics World Winter Games 2022. In totaal zullen vijf langlaufers, twaalf skiërs en drie snowboarders namens Nederland uitkomen op het evenement.

Samenwerking Johan Cruyff Foundation
Samen met de Johan Cruyff Foundation vergroten we het aanbod van aangepast wintersporten. De samenwerking bevat een aantal initiatieven waarmee jongeren in aanraking kunnen komen met aangepast wintersporten. Op de Para Snow Day, dit jaar op zaterdag 18 september, kunnen jongeren kennismaken met de wintersport. Via wedstrijdtrainingen en trainingsweken worden de jongeren vervolgens voorbereid op nationale of internationale wedstrijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren